Ongelmakoirakouluttaja Maria Seppänen, bullterrieri Pirkko, borderterrieri Macken ja cockerpanieli Tahvo

Neuvontaa ja koulutusta koiran tapakasvatuksessa ja apua ongelmatilanteisiin. Koirakon suhteen arviointi Pevi-käytöstestissä neuvolatunnilla vaikka ongelmia ei olisikaan.

Omistajien koulutusta koiran logiikkaa hyödyntäen, Pevi-kouluttajan johdolla. Koulutus perustuu Pertti "Peetsa" Vilanderin(Pevi) näkemykseen ymmärtää lauman toimintaa ja kommunikoida koiran kanssa sekä tulkita sitä. Omistajalle opetetaan koiran lukutaitoa ja koiramaailman yleiset hyvät käytössäännöt. Kun suhde saadaan oikeille raitelle, ei ongelmiakaan enää ilmene. Pevi-kouluttaja Maria Seppänen on käynyt eläintenkouluttajakoulun 2011-2013.

Pevi-testi

Muutos koulutuksen aikana, valkkari ja seropi. :)

Videogalleria

Mikäli laumassa on useampia koiria, arvioidaan koko lauma ja sen tapa toimia ensimmäisellä käyntikerralla. Toisinaan joku lauman koirista voi aiheuttaa toisen koiran käytöksessä esiintyvän ongelman. Tunneilla työstetään sitä/niitä koiria, joiden kanssa ohjattu toiminta on tarpeen. Aikaa kuluu vain hieman enemmän verrattuna yksittäisien koirien neuvolatunteihin.

Koulutuksen perusrunko, tunnit toteutetaan yksityisopetuksena:

1. tapaaminen: Ns. neuvolatunti, jossa arvioidaan tilanne ja koira. Seuraava kerta 3-8 päivän kuluttua. Käynnin kesto 1-1,5 h. Koiralla tulee olla tavallinen panta ja talutushihna. Koko perheen on hyvä olla ensimmäisessä tapaamisessa mukana. Neuvolatunnille voi tulla vaikka ongelmia ei olisikaan tai vaikka ongelmat vaikuittaisivat voittamattomilta. Neuvolatunti EI SIDO JATKOKOULUTUKSEEN. Voit tilata neuvolatunnin sijaan pelkän käytöstestin koirallesi.

1. koulutustunti: Hihnatunti, jossa opitaan ulkoiluttamaan koiraa hallinnan kannalta oikein. Tämän tunnin jälkeen koira kulkee vetämättä ilman häiriöitä, kuin myös mm. odottaa autossa avoimen oven ääressä. Luodaan pohjaa mahdollisten käsittelyongelmien ja eroahdistuksen ratkaisemiseksi. Seuraava kerta 3-10 päivän kuluttua. Kesto 45 min-1,5 h

Video asiakkaan kuvaamana hihnatunnin jälkeen

2. koulutustunti: Ohitustunti hihnassa, opitaan ohittamaan häiriöt, mahdollisesti koira jo vapaana ilman häiriöitä. Seuraava kerta 10-21 päivän kuluttua.  Kesto 1-1,5h. Tässä vaiheessa useimmiten suurimmat ongelmat tuntuvat voitetuilta, älä jätä kuitenkaan koulutusta kesken, viimeinen tunti on tärkein laumalogiikan kannalta katsottuna.

Video ohitustunnin harjoituksesta

3. koulutustunti: Toisen koiran ohittaminen vapaana. :) Kesto 1-2 h Tämä tunti viimeistelee omistajien koulutuksen ja antaa mahdollisuuden tuntea miltä luotettavasti toimiva koira tuntuu. Koira pystyy olemaan autossa avoimin ovin toisten koirien kulkiessa ohi.

Eroahdistus-remmirähjä-karkailija rescuekoiran muutos!

Video, ennen ja jälkeen Pevi-koulutuksen

 Video, koulutuksen jälkeen hoitoon

______________________________________________________

Lisäosat

(4.-5. koulutustunti) pidetään tarpeen mukaan. Tarjolla myös lauma-/ryhmälenkkejä, joko kouluttajien kanssa ja/tai muiden asiakkaiden seurassa. Vertaistukea ja samanhenkistä lenkkiseuraa voi löytää Homeetan salaisesta Facebook-ryhmästä. Laumalenkillä, video

5. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa osallistua ryhmä- tai yksityistunnille, jolla opetellaan leikkimään koiran kanssa oikein. Oikeanlaisen leikin avulla koiran vireen säätely onnistuu helposti, ja koiran vietteihin vetoavan leikin avulla saadaan koiralle luotua haasteita elämään.

Video: Vieheleikki

6. Ongelmakoira-asiakkaille koulutustuloksen ylläpitävä kotihoito 23€/pv. Tai sisäkoulutus jonka kesto ja hinta sovitaan tapauskohtaisesti koiran vaativuuden mukaan.

Kuntouttavassa hoidossa

7. Asiakkaiden treenipäivä hyvässä seurassa, säännöllisin väliajoin.

Asiakkaiden treenipäivä!

Ilmakuvaa asiakkaiden treenipäivästä!

______________________________________________________

Kun haluat varata ajan

Laita ensimmäiseksi sähköpostia osoitteeseen:

koirakoulu.homeetta @ kouvolalainen.com (poista välit)

tai varapostiin maria.seppanen @ homeetta.net (poista välit)

Vastauksena saat esitietolomakkeen, joka tulee täyttää jokaisesta perheen koirasta. Kun olet palauttanut lomakkeen sähköisesti tai postissa, soita Marialle arkena klo 9-10 puh. 0400-719147 ja sovi aika. Ensimmäiseen tapaaamiseen mieluiten koko perhe ja kaikki koirat mukaan.

Koulutukset pyritään pitään arkena talviaikana klo 9-17 ja kesäaikana klo 10-20. Ilta- ja viikonloppuaikoja on tarjolla rajallisesti. Maksun voi suorittaa paikan päällä pankkikortilla. Osamaksusta voi tarvittaessa sopia, joten taloudellisen tilanteen vuoksi ei tarvitse jättää koiraongelmia ratkomatta. Näkemättä koirakkoa en anna neuvoja. Yhteydenotot ja kysymykset mahdollisuuksien mukaan sähköpostilla/faceviestillä.

Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 30€. Varattu aika tulee perua vuorokautta aikaisemmin, EI tekstiviestillä.

Koiralla on hyvä olla voimassa oleva vastuuvakuutus koulutuksen alkaessa, sen puute ei kuitenkaan estä koulutusta. Vakuutuksen saa helposti Tapiolasta myös monirotuiselle.

Pihalle ei kannata tulla koskaan ilman etukäteen sopimista, eikä varsinkaan koiran kanssa!

Suosittelen seuraavia kirjoja:

Koirankorjauskirja, Lilli Loiri-Seppä - Vilander

Pentuneuvola, Salli Suorsa - Vilander

Kuuntelen koiraani, Jan Fennell

Koirakuiskaaja, Laumanjohtaja, Perheen koira, Pentukoulu Cesar Millan

Arjelle kultareunus, Gunilla Wedeen

 

Hinnat

Hinnasto, voimassa 5.6.2017 alkaen uusille asiakkaille.

Koiraneuvonta arkisin 58 € / tunti sis.alv.24% Yksi kerta kestää yleensä 1-1,5h =58-90€
Kotikäynti 66 € / tunti sis.alv.24% (yli 10km matkalle lisätään kilometrikorvaus 0,50€ / km)

Keskimäärin koulutuksen neljälle kerralle(arkisin toteuttuna) tulee hintaa 290€.

Sunnuntaisin koulutus maksaa 70€/h

Laumalenkit kouluttajien kanssa 20€/kerta. Lenkin pituus vaihtelee ja kesto n. 1-2 tuntia. 

Asiakkaiden treenipävä n. 8 krt vuodessa, koulutuksen jälkeen 10e/pv(n.4-6tuntia)

Asioita joihin omistajien kouluttamisella voidaan vaikuttaa:

  • hihnassa vetäminen ja räyhääminen, tämän ongelman parannuttua vältyt myös monelta muulta ikävyydeltä

  • vaikeudet harrastuksissa, viretilan säätely

  • yleinen hallinta ja kontaktin puute

  • hoitotilanteiden ongelmat

  • autojen yms. jahtaaminen

  • vaikeudet yksinolossa, eroahdistus

  • hyperaktiivisuus

  • pureminen

  • sisäsiisteys

  • karkailu

Hoitolapalvelu koulutuksen läpi käpi käyneille

Tervetulleita ovat ongelmakoirakoulutuksessa olevat tai sen läpikäyneet koirat.  Hoidon ehtona on että koira pystyy olemaan hiljaa koiraportin takana, eikä ole vaaraksi muille koirille, kissalle tai lapsille. Hinta 23€-45€/vrk(alv.24%).

Hoitokoirat lähdössä ulkoilemaan

Pentutestauksen hinta 18€/pentu + kilometrikulut

Pevi-kouluttajien yhdistyksen sivut

Oikeus muutoksiin pidätetään

​ 

 

Hakusanat: Koirakoulu, ongelmakoirakoulutus, ongelmakoirakouluttaja, ongelmakoira, koiraongelma, Pevi-kouluttaja, Pevi-koulutus, ohituskurssi, hihnarähjä, eläintenkouluttaja, johtajuus, hierarkia, koirakuiskaaja, kommunikointi, koirien luontainen laumakäytös, käytösongelma, haukkuminen, hihnassa vetäminen, kontakti,  agility, agilityhalli, koulutuskenttä, kurssi, pentukurssi, pentutesti, testaus, luonne, häiriö, koira, puree, asiantuntija, ammattitaitoinen, koirankouluttaja, koulutusvideorauhoittuminen, rauhallinen, rauhoittuminen, eroahdistus, haukkuminen, tappelu, jääkausi, vetäminen